Et behandlingssted for misbrugere

10 juni 2020
Lotte Hindsberg

Danskernes meget liberale holdning til alkohol og kulturen om at man næsten ikke kan mødes uden at der skal alkohol på bordet. Eneste undtagelse er vel i bund og grund at mødes til en kop kaffe. Mødes danskere er der kun 2 acceptable årsager til at sige nej til alkohol.

Du er gravid eller også er det dig der skal køre hjem. Dermed ikke sagt at der ikke støttes op om mennesker med et alkoholmisbrug og man acceptere, at de ikke kan sige ja tak. Men generelt skal der alkohol på bordet, for at de fleste syntes det bliver rigtig hyggeligt.

Hjælp mod et misbrug

Det er gratis at få hjælp mod et misbrug. Der findes flere behandlingssteder for misbruger rundt omkring i Danmark. Som udgangspunkt kan de hjælpe imod enhver form for misbrug. Men reelt har de ofte et eller få ekspertområder. Et behandlingssted for misbruger tilbyder ofte flere former for behandlinger. Det er muligt at blive indlagt men du kan også modtage døgnbehandling. Det betyder at du kan forsætte på dit arbejde eller studie.

Det afhænger blandt andet af hvor voldsomt dit misbrug er og hvilken form for misbrug du har.

Men en misbruger der har et voldsomt misbrug kan ikke fra den ene dag til den næste stoppe med misbruget. Kroppen er vant til at skulle have den daglige dosis og der er stor risiko for at det går i chok hvis det stopper. I værste tilfælde kan det medfører døden.

Tidligere troede man at det var nok at en person blev afgiftet. Men i dag ved man at det er langt mere kompliceret og derfor arbejdes der også med årsagerne til misbruget. Derudover arbejdes der også med at forberede misbrugeren til tiden efter endt behandling. Blandt andet med at finde et nyt netværk, i stedet for det gamle der ofte består af andre misbrugere.

Flere Nyheder