Hvad med indvendige døre med forskellige sider?

22 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Selvfølgelig er det klart, at du kan for eksempel ikke have indvendige døre, hvor den ene side af en rude i sig, mens den anden side ikke har, for det ødelægger jo pointen med en rude.

Man kan så vælge at have et spejl på den anden side for at veje det op, og det er lidt af det, som vi skal beskæftige os med i denne artikel.

For når man ser på indvendige døre, så er det jo nogle, der det meste af tiden med ensartede udtryk på begge sider, selvom der da kan være undtagelser.

Det gør man jo for, at der er en sammenhængskraft i dem, og så er der ikke forandringer i dem, som gør, at man kan have svært ved at sætte dem op og åbne og lukke dem, fordi den ene side måske støder mod noget.

Gør lidt specielt ud af de indvendige døre

Derfor får man oftest de døre ens på begge sider, men når man så endelig har sat dem op, så kan man jo gøre meget ved de forskellige sider, så de ser forskellige ud på hver sin side.

Et klassisk eksempel er jo, hvis en dør er ind til et privat værelse og ikke bare som en rumdeler, hvor man så dekorerer den dør på indersiden, så den passer med den stil som man kører med værelset.
Dette gør sig især gældende, hvis det er det sted, hvor man trækker sig tilbage og vil føle sig mere hjemme.

Men det kan skam også bare være i overgangen fra et fællesrum til et fælleslokale, hvor man så har en anden stil kørende.

Her kan der være brug for at male den ene side af døren, mens man sætter en tegning op på den anden side, eller man sætter et tæppe op.

Der er mange muligheder.

Flere Nyheder