Hyr en vognmand til køle- og frysetransport

04 juli 2022
Marie Pedersen

editorial

Skal du have transporteret varer, som skal opbevares på køl eller på frost, kan du hyre en vognmand, til at klare opgaven. Du kan bl.a. finde en kompetent vognmand i Vejle. Læs mere her, og find bl.a. ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde en vognmand til køle- og frysetransport.

Krav til transport af køle- og frysevarer

Der er en række krav og retningslinjer, der gælder, når man skal transportere fødevarer og andre typer kølevarer. Det er meget vigtigt, at man er opmærksom på, at disse regler overholdes, når man skal transportere køle- og frysevarer. For nogle varer er der fastsat en bestemt temperatur, både ved opbevaring og ved transport.

Selv for den samme fødevare, kan der gælde forskellige krav, afhængigt af om der er tale om engros- eller detailvirksomheder. Det er derfor vigtigt, at en ekstern vognmand kender til disse regler, når vedkommende skal løse en transportopgave for dig. 

vognmand vejle

Vælg den rigtige vognmand

Når du skal finde en vognmand, der kan transportere dine varer, er det vigtigt at I har en god kommunikation fra starten. Find en vognmand, der har stor erfaring med transport af den type gods eller varer, du skal have transporteret. På den måde er der større sandsynlighed for, at arbejdet bliver udført korrekt og uden brud på bl.a. Fødevarestyrelsens regler.

At transportere kølevarer kræver stor viden om bl.a. temperaturzoner. Husk derfor at den vognmand, du vælger, skal være i stand til at kontrollere varerne i forbindelse med transporten af de temperaturfølsomme varer. I sidste ende kan det nemlig blive både dyrt og besværligt, hvis kølekæden bliver brudt, og man dermed ikke kan bruge de pågældende varer. Mange vognmænd har intelligent overvågning af temperaturerne i deres køle- og frosttrailere. Det gør desuden, at temperaturforholdene kan dokumenteres, såfremt der skulle blive behov for det. 

Flere Nyheder