Kia – måske den mest pålidelige bil på markedet

14 juni 2022
Lykke Holzmann Søby

advertorial

På trods af en hård start er Kia i dag et pålideligt mærke, der har et smukt, moderne design, en god funktionalitet og som er pålidelig. Kort sagt et vellavet, gennemtænkt køretøj.

Svær start

Siden den blev grundlagt i 1944, har Kia kæmpet sig igennem nogle svære tider, der ville gøre selv den stærkeste optimist en smule usikker på Kias indledende karrierevej. Sydkoreas næststørste bilproducent havde nogle af sine mørkeste dage, da dets første design kom frem.

Hvis du nogensinde har set en Kia Rio fra 2001, vil du forstå, hvorfor nogle syntes at den lignede et æg. Der ville dog ikke være meget forløsning i denne historie, hvis Kia fortsatte med at lave ægformede biler. Det gjorde firmaet heldigvis ikke. I 2006 fik Kia Rio lidt mere personlighed, og Kia var på vej til at producere meget flottere og bedre biler. Det har dog ikke været helt nemt for Kia at opnå den status, som den har opnået i dag.

Kia Vordingborg

Kia fornyer sin designstrategi i 2006

I 2005 begyndte den koreanske bilgigant at fokusere på sin fremtidige strategi. Planen var at slippe for æg renomméet. Nu ville Kia lave biler der inspirerede. Tiderne blev bedre, da man hyrede ​​den mangeårige Audi/Volkswagen designer, Peter Schreyer, fra Tyskland i 2006. Alt hvad Schreyers hånd rørte blev til guld. Han overtog metodisk designafdelingen hos Kia og er ansvarlig for mange af de flotte designstile Kia har i dag

Smuk som en tiger

En af de dristige stilarter, Schreyer har været ansvarlig for, er den kendt som “tigernose”, som er et intelligent og målrettet design. Tankerne bag designet var at det skulle være kraftfuld, men alligevel venligt. I dag er Kia blevet en kendt bil over hele verden, den er også meget populær her i lille Danmark.

Hvis du får lyst til en prøvetur, så besøg din lokale Kia forhandler i Vordingborg – det vil du ikke fortryde.

Flere Nyheder