Sådan kommer du ud af et misbrug

03 juni 2022
Julian Singh

advertorial

Misbrug af alkohol eller stoffer er et alvorligt problem, der kan påvirke både dig selv og dine omgivelser negativt. Det er derfor vigtigt at søge hjælp, hvis du føler, at du er i et misbrug. Det er imidlertid ikke altid let at komme ud af et misbrug, og det kræver ofte hjælp fra professionelle.

Sådan kommer du i behandling

Hvis du føler, at du har et problem med alkohol eller stoffer, så er det første skridt på vejen til at komme ud af et misbrug at søge hjælp og komme i behandling af afhængighed. Dette kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan enten kontakte din læge eller kommune, hvis du har et offentligt tilbud, eller du kan kontakte et privat behandlingscenter. Hvis du kontakter din læge, så vil du blive henvist til en behandler, som kan hjælpe dig med at komme ud af et misbrug. Hvis du kontakter en behandlingsklinik, så kan de også hjælpe dig med at komme i behandling.

Misbrugscenter

Forskellige behandlingsmuligheder

Når du skal i behandling for dit misbrug, så kan du vælge mellem forskellige behandlingsmuligheder. Mulighederne varierer alt efter, hvor alvorligt problemet er, og hvilke behandlere der er tilgængelige. Nogle af de muligheder, du har, er:

  • Døgnbehandling
  • Dagsbehandling
  • Ambulant behandling
  • Antabus

Af de fire ovenstående er antabus oftest den mindst effektive behandling, da det kun kan bruges til at behandle symptomerne fra et alkoholmisbrug og ikke selve misbruget. Derfor er det ofte bedst, at du vælger en af de andre muligheder.

Hvorvidt det skal være døgnbehandling, dagsbehandling eller ambulant, kommer meget an på din situation og selvfølgelig også din økonomi. Fordi de fleste effektive behandlingsformer i Danmark er i privat regi, hvor du som ofte selv skal betale for hele behandlingen. Derfor er det en god idé først at tale med en misbrugskonsulent, for at få klarlagt din situation.

Flere Nyheder